Waarom (nu) investeren

Omvormers zijn de noodzakelijke schakel tussen de gelijkstroom die wordt opgewekt door de zonnepanelen, en jouw huis dat op wisselstroom werkt. De omvormer is the secret weapon voor een maximale opbrengst. Hoe beter die is afgestemd op jouw huis en energieconsumptie, hoe efficiënter de volledige installatie. De markt van omvormers is in volle ontwikkeling: geïntegreerd schaduwbeheer, app-monitoring, dynamische vermogensregeling, domotica, …

Maximale kwaliteit, scherpe prijzen

Er zijn heel wat mogelijkheden en opties, op vlak van kwaliteit, milieuvriendelijkheid, prijs, levensduur en toekomstbestendigheid. Durasun heeft van omvormers zijn handelsmerk gemaakt. Net zoals voor onze zonnepanelen werken we intensief samen met een select aantal leveranciers. Daardoor kunnen we een maximale kwaliteit garanderen voor een scherpe prijs, en kennen we de producten door en door.

Zonne-energie op maat van jouw thuis

Zonne-energie bestaat uit meer dan zonnepanelen. De echte winst zit in het juist combineren van zonnepanelen, de omvormer, een thuisbatterij, de digitale meter en andere slimme toestellen (wasmachine, autolaadpaal, warmtepomp, …). We maken voor jou een voorstel op maat van jouw huis, leven en toekomstplannen. We houden steeds rekening met volgende factoren:
  • Het dak: hellingsgraad, oppervlakte, richting, schaduw, …
  • De bewoners: samenstelling, levensfase, huishoudtoestellen, specifieke hobby’s, toekomstplannen, …
  • Het huis: bouwjaar, bedrading, materialen, aansluitingen, verbouwingsplannen, …

“Zonne-energie is de beste en meest duurzame investering die je kan doen voor jouw gezin”

Investeren en terugverdienen

Zonnepanelen en thuisbatterijen zijn de beste en meest duurzame investering die je kan doen voor jouw gezin. De overheid voorziet subsidies voor zowel batterijen als zonnepanelen, en er is een regeling uitgewerkt voor een BTW-verlaging op zonnepanelen. Vraag je een offerte aan, dan berekenen we voor jou welke subsidies en verlagingen precies van toepassing zijn.

 Bedrag 2022Bedrag 2023Bedrag 2024Bedrag 2025
0 tot 4 KWh225 euro/KWh150 euro/KWh75 euro/KWh0 euro/KWh
4 tot 6 KWh187,5 euro/KWh125 euro/KWh62,5 euro/KWh0 euro/KWh
6 tot en met 9 KWh150 euro/KWhgeen bijkomend bedraggeen bijkomend bedrag0 euro/KWh
Vanaf 9 KWhgeen bijkomend bedraggeen bijkomend bedraggeen bijkomend bedrag0 euro/KWh
maximum per batterij1725 euro, max. 40% factuur incl. BTW850 euro, max. 40% factuur incl. BTW425 euro, max. 40% factuur incl. BTW0 euro/ KWh

Updates

Terugdraaiende teller tot 2025?

Terugdraaiende teller tot 2025? Energieminister Demir kondigde afgelopen weekend aan dat eigenaren vanzonnepanelen in Vlaanderen hun terugdraaiende teller tot 2025 kunnen…
Terugdraaiende teller tot 2025? Energieminister Demir kondigde afgelopen weekend aan dat eigenaren vanzonnepanelen in Vlaanderen hun terugdraaiende teller tot 2025 kunnen behouden. Maar welke gevolgen heeft dat voor de compensatieregeling? De redactie van Solar Magazine (bron) zet all feiten en cijfers op een rij, lees het hier!    

Testimonials

Ontdek hier wat onze klanten van ons vinden. Je kan alle review terugvinden op onze Google bedrijven pagina

Meer lezen, klik hier

Zeer tevreden, set van 6 zonnepanelen incl.montage materiaal gekocht en zelf geplaatst. Bij de afhaling heb ik niet opgemerkt dat ik 2 verschillende soorten panelen heb meegekregen, Durasun heeft daarna de juiste panelen bij mij thuis geleverd en de andere meegenomen. Als ik in de toekomst mijn installatie uitbreid dan doe ik met Durasun terug.
Bajric Benin
Uiteindelijk na veel vergelijken voor DURASUN gekozen. De vertegenwoordiger Bjorn gaf de doorslag. Stipt op tijd, meer kennis van de materie dan ikzelf, creatieve meedenker en geen zever maar gezond commerciele kennisoverdracht. Nadien ook goede opvolging, bellen of alles in orde is en ervoor zorgen dat alles tijdig en volgens afspraak geleverd wordt. Goede controle op in deze drukte noodzakelijke onderaannemers en afwerking tot in de puntjes. Ook zeer vriendelijke servicedesk. En het systeem met panelen en thuisbatterij werkt bovendien super, eenvoudig, overzichtelijk en precies zoals we het gevraagd hadden.
Peter Hendrickx
Heel blij met mijn installatie (zonnepanelen en batterij), maar de service na verkoop kan zeker beter. Durasun is niet vlot bereikbaar. Dit stemt me ongerust, aangezien je toch enkele jaren een vertrouwensband zou moeten hebben met zo een partij. Ze monitoren je installatie namelijk van op afstand. UPDATE: uiteindelijk toch nog een goed antwoord gekregen van Durasun. De mail is intern verloren gegaan. De middelmatige service na verkoop staat in contrast met alles wat ze uitzonderlijk goed deden voor verkoop. Nog wat werk aan de winkel, een project is pas af als de installatie uit dienst gaat.
Niels Duquet
Batterijen systeem laten plaatsen met hybride omvormer, goede communicatie en vlotte installatie! Deze maand geen verbruik meer, top!
Evie Wollants

Vraag een voorstel op jouw maat

Bedankt voor het invullen van deze vragenlijst.
Wij contacteren u zo snel mogelijk.

Volg ons op Instagram